Mutterdragare

3 st produkter
1336314(1).jpg

En mutterdragare är ett verktyg som används för att dra åt eller lossa muttrar och bultar. Verktyget fungerar genom att man sätter det över muttern eller bulten och sedan vrider på handtaget för att öka eller minska trycket. Det finns olika typer av mutterdragare, från små handhållna verktyg till stora maskiner som används inom industrin. Det är viktigt att använda rätt typ av mutterdragare för att undvika skador på verktyget eller på muttern/bulten. En mutterdragare är ett oumbärligt verktyg för mekaniker och andra som jobbar med att reparera eller underhålla maskiner och fordon.

Vanliga frågor om Mutterdragare

Hur stark behöver en mutterdragare vara?

Styrkan på en mutterdragare beror på vilken typ av mutter du vill dra åt eller lossa. Generellt sett är en mutterdragare med en styrka på minst 1000 Nm tillräcklig för de flesta bilar och mindre fordon. Men för tunga fordon eller industriella applikationer kan en mutterdragare behöva en styrka på upp till 5000 Nm eller mer.

Hur fungerar en mutterdragare?

En mutterdragare är ett verktyg som används för att dra åt eller lossa muttrar och bultar. Den fungerar genom att den använder tryckluft, elektricitet eller hydraulik för att skapa en hög hastighet och vridmoment. När mutterdragaren aktiveras, roterar den muttern eller bulten med hög hastighet och vridmoment, vilket gör det möjligt att lossa eller dra åt den utan att behöva använda mycket fysisk kraft.

Hur ofta smörjs mutterdragare?

Det beror på användningsfrekvensen och tillverkarens rekommendationer. Generellt sett bör mutterdragare smörjas efter varje användning eller en gång i veckan om de används frekvent. Det är viktigt att använda rätt typ av smörjmedel och följa tillverkarens instruktioner för att säkerställa att mutterdragaren fungerar korrekt och har en lång livslängd.

Filtrera & sortera
Sortera på (Populärast)
Materialtyp
Pris
Från(kr)
Till(kr)