Skippa sidhuvud och gå vidare.

Kampanj påFotogenlampa & fotogenlykta

  Visar 0 av 0 produkter

  En fotogenlampa ger ett lugnt och stämningsfullt sken som är vackert både inomhus och utomhus. Det skyddande glaset gör att lågan brinner stadigt och sprider ljuset på ett behagligt sätt. Genom sin klassiska och eleganta design har fotogenlampor och fotogenlyktor behållit sin popularitet.

  Dröm om svunna tider med en gemytlig fotogenlampa

  • Var kan jag ställa min fotogenlykta?

   En fotogenlykta eller fotogenlampa är en vacker inredningsdetalj som du kan ha stående framme på ett bord eller en hylla. Lampan passar lika bra på altanen, i fritidshuset eller på middagsbordet, och när du tänder din fotogenlampa ger den ett varmt och ombonat sken. Det skyddande glaset gör den perfekt att ha utomhus eftersom den inte påverkas av vinddrag eller regn.
  • Finns det reservdelar till min fotogenlampa?

   Även om din fotogenlampa eller fotogenlykta är tillverkad enligt en gammal klassisk modell finns alla reservdelar som veke och glas att köpa. När du har börjat använda din fotogenlampa kommer du att upptäcka att veken har lång brinntid, så det är ingen brådska med att byta, du skruvar enkelt fram ny. Din fotogenlampa eller fotogenlykta är tillverkad för att hålla länge.
  • Vad skiljer en fotogenlampa från en oljelampa?

   Moderna fotogenlampor och fotogenlyktor tillverkas enligt traditionella modeller men går att fylla med vanlig lampolja, vilket gör att de även kallas oljelampor. Men du kan också köpa speciell lampfotogen. Fördelen med en fotogenlampa eller fotogenlykta är att den är nästan helt luktfri. När du använder din fotogenlampa kommer du dessutom att upptäcka att den alstrar värme vilket gör det extra ombonat när du tänder den en kall kväll.