Skippa sidhuvud och gå vidare.

Spara upp till 60% på utvalda DUNDERdeals!

Visar 8 av 8 produkter

Solpaneler är en teknik som utvinner energi från solen och omvandlar den till el. Solpaneler har funnits sedan 1950-talet och har utvecklats mycket sedan dess. Idag är solpaneler en pålitlig och kostnadseffektiv metod för att producera ren energi som inte släpper ut några koldioxidutsläpp. Solpaneler kan monteras på hustak, byggnader eller på marken, och är enkla att installera och underhålla. Solpaneler kan producera tillräckligt med energi för att driva allt möjligt såsom ett hem, en lampa eller en pool, och påverkar positivt miljön genom att minska användningen av fossila bränslen.

Vanliga frågor om Solpaneler

  • Vad kostar solpaneler?

    Priset på en solpanel kan variera beroende på flera faktorer, som panelens storlek, effektivitet, material och tillverkare. Generellt sett kan priset på en solpanel variera från några hundra kronor upp till flera tusen kronor per panel. Det är dock viktigt att notera att solpaneler är en investering som kan spara pengar på lång sikt genom att minska energikostnaderna och bidra till en mer hållbar livsstil.
  • Hur stora är solpaneler?

    Storleken på solpaneler kan variera beroende på tillverkaren och modellen. Generellt sett kan solpaneler vara någonstans mellan 1 och 2 kvadratmeter per panel, men det finns också mindre eller större paneler beroende på användningsområde. Du hittar även bärbara mindre solpaneler på Trademax, perfekt till cykelsemestern eller campingturen där det kan vara skralt med elektricitet.
  • Hur fungerar solpaneler?

    Solpaneler omvandlar solljus till elektrisk energi genom solceller, vanligtvis gjorda av kisel. När solljuset träffar solcellerna genereras en elektrisk ström. En inverter omvandlar den likström som solpanelerna genererar till växelström som används i de flesta hushåll. Överskottsenergi kan lagras i batterier eller skickas tillbaka till elnätet genom ett nätanslutet system. Ju mer solljus som träffar solpanelerna, desto mer elektrisk energi genereras. Solpaneler fungerar i solljus men kan även generera energi i molnigt väder. Solpaneler är en ren och förnybar energikälla som hjälper till att minska användningen av fossila bränslen och koldioxidutsläppen.