Vita lampskärmar

151 st produkter
  • Vit
1150965(1).jpg

Vilken betydelse har lampskärmens färg?

Flera faktorer spelar roll för vilken färg du bör välja på din lampskärm. I första hand ska du naturligtvis utgå från den färg du tycker om, men det finns mer att tänka på i ditt val av färg. Många föredrar att ha samma färg på lampskärmen som lampfoten. Inte sällan är lampfoten i vit färg, vilket gör det naturligt att välja vitt även som färg på lampskärmen.

Passar en vit lampskärm med vit inredning?

Det är vanligt att tycka det är viktigt att färgen på lampskärmen inte skär sig i förhållande till vilka färger som det finns i omgivningen. Om du som de flesta har vita väggar där hemma passar exempelvis en vit lampskärm ypperligt då färgerna smälter in bra med varandra. Ännu bättre matchar det förstås om även möbler som soffor, fåtöljer eller bord och stolar också går i vitt. Däremot är det förstås inget måste, en del föredrar att ha lampskärmen i en annan färg än inredningen för att öka kontrasterna.

Måste jag ha en vit lampskärm till vit lampfot?

På samma sätt som med övrig inredning är det den individuella smaken som avgör. En del föredrar att färgerna smälter samman med varandra och väljer därför vit lampskärm när resten av lampfoten också är i samma färg. Men det finns förstås fördelar även med att kontrastera färgerna med varandra. Vitt är en fördelaktig färg att kombinera, och passar även bra till guld, silver och trä precis som olika mönster som exempelvis prickigt eller randigt.

Filtrera & sortera
Sortera på (Populärast)
Material
Bredd
Från(cm)
Till(cm)
Längd
Från(cm)
Till(cm)
Höjd
Från(cm)
Till(cm)
Färg (1)
Pris
Från(kr)
Till(kr)