Ziegler Matta 272x358 Stor

- Beige/Röd

Om produkten
Översikt
  • Tjocklek (mm):8 mm
  • Storlek:272x358 cm
  • Färgnamn:BeigeRöd
  • Färg:
Dessa orientaliska mattor knyts för hand i Pakistan i många olika storlekar. Tillverkningen följer de traditioner som upprättades i Arak-området i det forna Persien, numera kallat Iran. Det hela började när det brittiska företaget Ziegler, då beläget i Manchester, startade produktion av mattor i Arak under 1870-talet. Anledningen till att firman startade sin tillverkning var en ökande efterfrågan i Europa på mattor i framförallt ljusa färger, ibland åt det pastellfärgade hållet. Företaget, som hade rötter i Schweiz, hade under sin storhetstid så mycket som 2500 vävstolar till förfogande för att möta efterfrågan.

Mönstren kopieras ofta från äldre antika mattor som tillverkats i Mahal, Oushak och Sultanabad. Men till skillnad från dessa orientaliska hantverk är Zieglermattorna inte lika färgstarka utan tillverkas i ljusare färgskalor. Den ull som används vid tillverkningen är handspunnen och av mycket god kvalitet vilket ger en slitstark matta med lång livslängd. De har kortare lugg vilket fås av att de stentvättats efter produktionen för att få en mer antik finish. För att få fram de vackra färgerna använder man sig av naturliga växtfärger och garnet färgas enligt gamla traditioner. Själva färgningen av garnet är faktiskt en av de viktigaste processerna vid tillverkningen och kräver mycket noggrannhet. När mattan är tvättad får den torka i starkt solljus vilket bleker den och ger en mer sliten finish vilket är typiskt för just Zieglermattorna.

En vacker handknuten Zieglermatta gör sig bra i de flesta hem. De finns i olika färgställningar och mönster och kan, när de ligger utbredda på golvet, ge ditt rum ett verkligt lyft!

Specifikationer
Produktinformation
Leverans
Kundsupport
Dagspris
29 778
:-
Delbetala från: 671:-/Månad
Fri leverans inom 2-6 vardagar
Fåtal kvar!
Prisgaranti
1 års öppet köp
Fri frakt
Trustpilot
Såhär tycker våra kunder om oss:
BraTrustpilotRate
Baserat på 58243 recensioner
Bra och lätt hemsida
Bra och lätt hemsida. Produktbeskrivning stämmer väl överens med varorna. Snabba svar och utförlig uppdatering var ordern befinner sig. Handlar gärna igen.
CARIN MARIA LINDFORS 2020-07-30
Trevlig kunnig och hjälpsam kille 👍😃
Trevlig kunnig och hjälpsam kille 👍😃
Kristina Broberg 2020-07-30