VARUKORG

DHL

Gratis Frakt

Vi levererar gratis över hela Sverige.

block2

14 dagars öppet köp

Vi erbjuder 14 dagars öppet köp med full returrätt.

Trygg E-handel

Alltid rätt att returnera dina varor om du inte skulle vara nöjd!

Expeditionsavgift:
0 kr
Frakt:
0 kr
Presentkort/Kampanjkod:
-0 kr

Totalt att betala:

(inkl. moms)
0 kr
cart-content-shadow
Din sökning efter "" gav tyvärr 0 resultat.
search banner
bg-pask-left bg-pask-left

VÄLJ RÄTT SÄNG

image

SÅ HÄR VÄLJER DU RÄTT SÄNG

Sängen är hemmets viktigaste möbel – vi tillbringar ungefär en tredjedel av våra liv i den! Så att välja rätt säng är ett viktigt val. En god natts sömn ger kroppen den återhämtning som behövs för att vi ska vakna pigga och utvilade. Alla är vi olika och det är den personliga smaken som avgör vad som känns bäst för just dig. Här hittar du information och tips inför ditt sängköp. Har du några funderingar över något ord eller begrepp så hittar du en sängordlista längst ner på sidan. Lycka till!

VILKEN TYP AV SÄNG PASSAR DIG BÄST?

En del av oss sover på sidan, andra på magen och vissa på rygg. Eftersom vi sover olika och ser olika ut så upplever vi även sängens komfort på olika sätt. Våra sängar har fasthetsgraden mediumfast som standard, en modell som passar de allra flesta. Hur sängens komfort upplevs av just dig beror på hur mycket du väger. En tyngre person sjunker automatiskt ned något djupare i sängen vilket gör att sängen upplevs som mjukare. Medan en lättare person upplever samma säng som fastare. Delar du säng med en person som väger mer eller mindre än dig själv? Med våra sängar Sheraton och Grand har du möjlighet att välja fasthetsgrad på sängens två sidor. Du kan välja mellan fast/fast, fast/medium eller medium/medium.

SÄNGGUIDE

Nedan ser du en tabell som visar hur våra sängar upplevs beroende på hur mycket du väger. Grön färg innebär att vi rekommenderar sängen för den vikten. Ramsängen, Dream, Hilton Lyx och Superior Lyx upplevs då som mediumfast. När det gäller sängarna Sheraton och Grand kan du själv välja fasthetsgrad, väljer du medium innebär den gröna färgen helt enkelt att sängen upplevs som medium (väljer du fast innebär grönt att sängen upplevs som fast). Är du lättare än den rekommenderade vikten (grön färg) känns sängen fastare (gult) och är du tyngre känns sängen mjukare (orange). Den röda färgen innebär att vi inte rekommenderar sängen för den vikten.

RAMSÄNG
MEDIUMFAST
DREAM
Kontinentalsäng
MEDIUMFAST
HILTON LYX
Kontinentalsäng
MEDIUMFAST
SUPERIOR LYX
Kontinentalsäng
MEDIUMFAST
SHERATON/GRAND
Kontinentalsäng
MEDIUM
SHERATON/GRAND
Kontinentalsäng
FAST
20-50 kg
50-60 kg
60-70 kg
70-80 kg
80-90 kg
90-100 kg
100-110 kg
110-120 kg
120+ kg

TRADEMAX SÄNGAR

SVENSKTILLVERKADE FJÄDRAR

Alla våra sängar har svensktillverkade fjädrar som genomgår högsta kvalitetskrav. Våra pocketresårer består av värmebehandlade svenska fjädrar, som är individuellt inpackade och arbetar oberoende av varandra. Detta gör att de kan följa kroppens alla rörelser. Trademax använder ett unikt, patenterat pocketsystem som nästintill eliminerar risken för sättningar i resårkärnan och ger en produkt med mycket lång livslängd. En viss sättning är naturligt i stoppningsmaterial, men tack vare det nya pocketsystemet kan vi minska den risken betydligt.

image Individuellt inpackade fjädrar för bästa komfort.
image Unikt pocketsystem som tack vare resårer utan ”fickor” längst upp (se resåren till höger) minskas risken för sättning.

RAMSÄNG

Våra ramsängar har en dubbelfjädrande resårmadrass, med en överkärna i pocketresår med individuella fjädrar för ökad tryckavlastning. Pocketresåren har 230 fjädrar per m², tillverkade av 1,9 mm tjocka trådar och är 13 cm hög. Underkärnan består av en åtta cm hög bonellresår med 115 fjädrar per m², tillverkade av en tråd som är 2,2 mm tjock. Ovanpå finns en bäddmadrass i polyeter. Sängen har fasthetsgraden mediumfast, som passar medeltunga personer (60-105kg).

image

KONTINENTALSÄNG

Våra kontinentalsängar är tillverkade för att ge dig och din kropp optimal liggkomfort. Det gör vi genom att bygga upp sängen med flera lager av resårmadrasser. Det som skiljer en kontinentalsängen från en ramsäng, är att kontinentalsängen har ett extra lager pocketresårmadrass vilket gör att sängen ger ökad komfort och tryckavlastning, samt en extra bra följsamhet. Hos oss har alla kontinentalsängar en resårbotten i bonell med 115 fjädrar per m² och en vändbar resårmadrass i pocket med 230 fjädrar per m². Tack vare en resårmadrass av hög kvalitet är våra sängar underbart mjuka att ligga på, samtidigt som de är skönt avlastande ända ner på djupet. Ovanpå resårmadrassen finns en bäddmadrass som bidrar till ökad komfort.

image

VÅRA KONTINENTALSÄNGAR

DREAM

 • Bäddmadrass i polyeter som ger ett fast stöd till din kropp. 6 cm tjock.
 • Vändbar resårmadrass i pocket, 230 fjädrar/m² (1,9 mm tjock tråd). Pocketresår som ger en mjuk och följsam liggkomfort och god avlastning.
 • Resårbotten i bonell med 115 fjädrar/m² (2,2 mm tjock tråd). En resårbotten som fördelar din kroppsvikt jämnt över hela madrassen vilket ger god tryckavlastning för hela kroppen.
 • Vi rekommenderar Dream till personer som väger mellan 60-105 kg.
image

HILTON LYX

 • Hilton har en 8 cm tjock bäddmadrass i 30 kg kallskum. Med hela 30 kg kallskum i bäddmadrassen får du en bäddmadrass med fantastisk följsamhet och hållbarhet. Passar dig som vill ha det lilla extra när det gäller liggkomfort.
 • Vändbar resårmadrass i pocket, 230 fjädrar/m² (1,9 mm tjock tråd). Pocketresår som ger en mjuk och följsam liggkomfort och god avlastning.
 • Resårbotten i bonell med 115 fjädrar/m² (2,2 mm tjock tråd). En resårbotten som fördelar din kroppsvikt jämnt över hela madrassen vilket ger god tryckavlastning för hela kroppen.
 • Hilton Lyx passar personer som väger mellan 60 och 105 kg.
image

SUPERIOR LYX

 • Bäddmadrass i latex som ger ett precist stöd för hela din kropp och fördelar trycket på ett fantastiskt sätt. Bäddmadrassen är följsam, mjuk och elastisk. 8 cm tjock.
 • Resårmadrass i pocket med 230 fjädrar/m². Pocketresåren är vändbar med fem komfortzoner som ger varierande stöd och komfort för olika delar av kroppen. Madrassen ger extra bra tryckavlastning och stöd för huvud och nacke, samt extra god komfort för axelparti och höfter.
 • Resårbotten i bonell 115 fjädrar/m² (2,2 mm tjock tråd). Superior Lyx har en extra hög resårbotten för ökad komfort.
 • Vi rekommenderar Superior Lyx till personer som väger mellan 60 och 90 kg.
image

GRAND/SHERATON

 • Grand och Sheraton har samma innehåll men olika utseende. De är våra mest exklusiva sängar och har det där lilla extra i uteseende och komfort.
 • Sängarna har en bäddmadrass i latex som ger ett precist stöd för hela kroppen och fördelar trycket på ett fantastiskt sätt. Bäddmadrassen är följsam, mjuk och elastisk.
 • Resårmadrass i vändbar pocket med 230 fjädrar/ m² (1,8 och/eller 2,0 mm tjock tråd). Pocketresåren finns att få i fasthetsgraderna medium och fast. Resårmadrassen har en delad kärna utan skarv oavsett fasthet på de olika sidorna. Pocketresåren är svept i latex för extra god följsamhet och tryckavlastning.
 • Resårbotten i bonell med 115 fjädrar/ m² (2,2 mm tjock tråd) med en extra hög resårbotten för ökad komfort.
 • Med Grand/Sheraton kan du själv välja vilken fasthet du vill ha på sängens olika sidor. Välj mellan fasthetsgraderna fast och medium. Fast passar dig som väger 80-115 kg och medium dig som väger 50-80 kg.

image

TIPS & RÅD!

 • Se till att köpa en bred säng. Det är inte ovanligt att vi vänder oss upp emot 60 ggr/natt. Då är det bra om det finns gott om plats. Det kan även vara bra med en extra bred säng för barnfamiljer som ofta får besök under natten eller framåt morgonen.
 • Använd ett tvättbart bäddmadrasskydd. På så vis ökar du hållbarheten på din bäddmadrass.
 • Vänd gärna på bäddmadrassen och mellanmadrassen med jämna mellanrum så sliter du inte på samma ställe på madrassen. Passa på att dammsuga madrassen på samma gång.
 • Bädda inte sängen direkt efter du stigit upp. Låt den vädra ur så att fukt från kroppen försvinner, kvalster gillar nämligen fukt.
 • Även den bästa bäddmadrassen drar åt sig kvalster och förlorar lite av sin komfort med tiden så vi rekommenderar att du byter bäddmadrassen vart 3:e till 5:e år.
 • Komplettera din säng med en sänggavel. Sängen får ett lyft samtidigt som du skyddar väggen från smuts och fläckar.

SÄNGORDLISTA


Det är inte alltid helt lätt att förstå beskrivningarna för en resårsäng och ha full koll på alla begrepp. Det finns många olika typer av resårer, fjädrar och system som beskriver sängens uppbyggnad. Som hjälp finns här en liten sängordlista där de vanligaste begreppen beskrivs så att ni i lugn och ro kan sitta hemma framför datorn och diskutera igenom ert sängköp.

 • Ramsäng - En ramsäng består av en träram - sängens stomme som håller upp ribborna, samt ett inbyggt fjädersystem. Ovanpå finns en bäddmadrass för följsam komfort. Ramsäng kan ha ben, medar eller läggas i en sängram.
 • Kontinentalsäng – Kontinentalsängar är tillverkade för att ge dig och din kropp den optimala liggkomforten. Det görs oftast genom tre madrasslager. Den nedersta delen består av två ramsängar med ett inbyggt fjädersystem. Den mellersta madrassen är vändbar och har olika uppbyggnad beroende på modell. Den kan antingen ha endast fjädersystem, eller ett fjädersystem och polyeter- eller latexlager. Överst hittar du bäddmadrassen som ger en bättre liggkomfort.
 • Bäddmadrass – Förbättrar liggkomforten och ligger överst på sängen. Bäddmadrassens främsta uppgift är att skapa följsamhet för kroppen. Trademax erbjuder bäddmadrass med polyeter-, kallskum- och latexstoppning. Bäddmadrassen förlänger även hållbarheten på din säng och bör bytas ut vart tredje år, beroende på hur mycket den slitage den utsätts för.
  • Polyeter – Polyeter är i regel ett behagligt skum att ligga på då det avlastar jämnt och har en fin cellstruktur.
  • Kallskum – Kallskum tillverkas av samma material som polyeter, med skillnaden att den har en mer oregelbunden, samt större och kraftigare cellstruktur vilket gör att den har mer kraft att skjuta tillbaka tyngd. Kallskum är en mycket följsam bäddmadrass och har lång hållbarhet.
  • Latex – Latex är ett naturmaterial som framställs av sav från gummiträdet och på syntetisk väg. Latexmadrasser ger ett precist stöd för hela kroppen och är följsamt och starkt. Samtidigt är de mjuka och elastiska. Latex ger en stabil liggkomfort och fångar upp rörelser i sängen.
 • Resårsystem – Det är fjädrarna/resårerna som ger svikt i en madrass. Tjockleken på fjädrarna styr hårdheten på sängen. Antalet fjädrar anges som mått för de olika resårsystemen.
 • Bonellresår – Ett enkelt och tåligt fjädersystem där fjädrarna är länkade till varandra med trådspiraler. Bonell är en relativt fast madrass. Bonell är en vanlig resår i de billigaste madrasserna och i undre resårkärnor.
 • Pocketresår/Pocketsystem – Ett pocketsystem är uppbyggt av resårer, som också kallas pocketkärnor eller fjädrar, som var och en är inpackat i ett slitstarkt tyg. Dessa kallas pocket. Genom att sätta samman flera pockets bildas en resårkärna som kallas pocketsystem. I en pocketresår arbetar resåren individuellt så att fjädringen kan forma sig helt efter kroppen. Det är pocketresåren som utgör sängens komfort.
 • Zonindelad – En sängmadrass med pocketresår som delats in i mjuka respektive fasta partier för att ge skräddarsytt stöd åt kroppens olika delar. Fjädrarna i pocket har samma tjocklek, men är olika hårt spända vilket gör att de olika zonerna kan ge varierande stöd och komfort för olika delar av kroppen.
 • Enkelfjädrande – En typ av resårmadrass där samma typ av resår används i ett lager över hela madrassen.
 • Dubbelfjädrande – En typ av resårmadrass som är uppbyggd av två olika resårer.