4 sommarfavoriter till trädgården

sommarfavoriter

Semestersäsongen har anlänt och vi har de ultimata utemöblerna för dig som vill komma in i rätt sinnesstämning! Övergången från jobb till semester är inte den lättaste när man ständigt är uppkopplad till jobbet på ett eller annat sätt. Vårt tips är att skapa en ”jobbfri zon” i exempelvis trädgården där du kan koppla av och rensa tankarna! Det kanske är lättare sagt än gjort, men med lite hjälp på traven av våra avslappningsmöbler lär du komma till ro fortare än kvickt!

1. Florens Himmelssäng: Florens kombinerar komforten av en loungegrupp med funktionen av en solsäng! Här kan du likväl ta en tupplur i skuggan eller ligga och njuta av solen. För att inte tala om semesterkänslan som infinner sig vid första anblicken… Gå till Florens > 

Himmelssäng

2. Swingseat: Swingseat är den perfekta vilostolen för lata dagar i solen. Med ett behagligt gung och en känsla av sväva fritt är det inga problem att koppla av från vardagsbestyren. Som ett extra plus ingår en mini-parasoll som ger behaglig skugga om du placerar stolen väl. Gå till Swingseat>

Swingseat

3. Cora Hängstol: Låt dig omfamnas av Cora Hängstol i sommar! Cora ger uteplatsen ett unikt inslag samtidigt som du får en mysig sittplats med ett rogivande gung på köpet! Fördelen med Cora är att den inte behöver monteras mot något utan hängs enkelt upp på ställningen! Gå till Cora> 

Hängstol

4. Lise Hängmatta: En klassisk semestersymbol som för tankarna till sandiga stränder och exotiska platser! En bättre påminnelse att ta det lugnt hittar du nog inte! Gå till Lise>

Hängmatta

Blogg

Tävla om 10 000 kr i bloggkampen!

Vem gör bloggvärldens coolaste moodboard? Var med och tävla och vinn 10 000 kr i presentkort!

Nu kan du vara med och tävla om ett presentkort på 10 000 kr att handla för på Trademax. Tävlingen är enkel och går ut på att du som bloggar ska göra en moodboard med valfria produkter från Trademax 1000-tals olika produkter.

Du får göra precis som du vill men huvudsaken är att du länkar till varje produkt och att du förklara och motiverar din moodboard. Kombinera gärna stora möbler som soffa och soffbord med trevlig heminredning som mattor, tavlor och mysig belysning. Eller varför inte gör en moodboard över den perfekt stylade uteplatsen!

Av alla bidrag som skickas in kommer vår expertjury, bestående av Trademax egna inredningsexperter och inköpare, nominera de 10 bästa som sedan tävlar om våra följares röster. I finalen läggs alla bidrag ut på Trademax Facebook och där är det upp till våra drygt 70 000 följare att utse vinnaren!

Må den kreativaste bloggaren vinna!

mood board trademax bloggkmapen
Ovan ser du ett förslag som vi på Trademax själva gjort. Du får såklart låta din fantasi flöda och göra din moodboard precis så som du vill. Lycka till! 

Tävlingens process

 1. Tävlingsbidragen skickas in via formuläret senast 17 juli.
 2. 18 juli läggs bidragen ut i ett album på Trademax Facebooksida
 3. Den moodboard som fått flest reaktioner (gilla, delningar, kommentarer etc) på Facebook vinner. Vi räknar alla reaktioner fram till 31 juli.
 4. Vinnaren utses 1 augusti och får 10 000 kr i presentkort på Trademax.se att handla för.

Skicka in ditt bidrag här

Ditt namn

Din E-mail

Länk till bidraget på din blogg


Tävlingsregler

 • Moodboarden måste publiceras i en blogg och länka till produkterna.
 • Trademax interna inredningsexperter och inköpare nominerar bidragen utifrån kreativitet, motivering och hur väl produkterna samspelar med varandra. Beslut går ej att överklaga.
 • Av de nominerade vinner den moodboard som på Facebook (I Trademax fotoalbum) får flest reaktioner, kommentarer och delningar sammanräknat.
 • Alla som deltar i tävlingen måste ha en godkänd Facebookprofil.
 • Tävlingen är inte på något sätt sponsrad, stödd eller administrerad av eller knuten till företaget Facebook.
 • För att tävlingen ska gå in i det andra momenten krävs minst 10 bidrag.
 • Alla som skickar in ett bidrag enligt våra tävlingsregler får ett presentkort på 250 kr som tack. Presentkortet kan endast användas på trademax.se och gäller vid köp över 1000 kr.
 • Vinnaren får ett presentkort till ett värde av 10 000 kr och är giltig i 1 år. Presentkortet går ej att byta in mot pengar och kan endast användas vid ett (1) köptillfälle på trademax.se.

10 tips på midsommarlekar

midsommarlekar

Midsommarveckan närmar sig med stormsteg och förhoppningsvis börjar helgens alla förberedelser dra ihop sig! Förutom en gästvänlig och rymlig matgrupp, en fin bordsdukning och god mat är kvällens underhållning kanske ett av de viktigaste momenten! Nedan har vi samlat 10 st roliga midsommarlekar som garanterat höjer partystämningen!

För dig som vill hålla lekarna simpla föreslår vi lektips 1-5 och för dig som vill ta lekarna till en helt annan nivå rekommenderar vi lektips 6-10! Vill du spetsa till det ytterligare och väcka lite tävlingsanda kan du dela upp sällskapet i två lag som tävlar mot varandra i varje gren. Må bästa lag vinna! Läs mer

Guide – Att tänka på när du väljer utemöbler

guide utemobler

Idag finns det ett brett utbud av utemöbler och det är inte alltid helt lätt att komma fram till vilka utemöbler som passar dig och din uteplats bäst. Är du på jakt efter utemöbler som du sitter bekvämt i under middagarna? Eller vill du ha mer avslappnade utemöbler som loungegrupper? Vill du ha den naturliga värmen hos trä eller underhållsfritt material som konstrotting?

Vilka är dina behov?

När du ska köpa utemöbler börja med att besvara de mest givna frågorna: Var ska dina utemöbler stå? Ska de placeras i uterummet, på altanen eller kanske i trädgården? De flesta utemöbler tillverkas i material som lämpar sig för det nordiska klimatet och kan placeras i princip var som helst. Däremot kräver de olika materialen mer eller mindre skötsel, samt mer eller mindre skydd mot väder och vind för att hålla så länge som möjligt.

En annan sak du bör fundera över är vad du främst ska använda utemöblerna till. Vill du sitta bekvämt under långa trivsamma middagar med familj och vänner? Vill du kunna luta dig tillbaka och koppla av i solen? Eller vill du hellre skapa en härlig semesterkänsla på hemmaplan? Det finns utemöbler i mängder av utföranden och för de flesta behov! Läs mer

5 tips för en mysigare trädgård

5 tips för en mysigare trädgård

Nu är det äntligen den tiden på året då vi sakta men säkert börjar förflytta oss ut i trädgården. Gräsmattorna ska trimmas, utemöblerna ska inhandlas och rabatterna ska planteras. Sommarens festligheter börjar ta fart och därmed läggs även mer vikt på trädgårdsinredningen. Här kommer 5 tips på hur du skapar en mysig atmosfär i trädgården!

1. Belysning

Det finns nästan oändliga möjligheter med belysningen i trädgården. Med rätt ljussättning kan du göra sommarkvällarna helt oförglömliga! Det är trots allt belysningen som sätter stämningen när solen har gått ner. Utnyttja alla element av trädgården såsom träd, buskar och även poolen när du sätter upp belysningen. Göm gärna ljuskällor bakom buskar, stenar eller krukor och belys delar av trädgården för en ännu större effekt.  Läs mer

Den kompletta mattguiden för ditt vardagsrum

Den kompletta mattguiden till ditt vardagsrum

Den kompletta mattguiden till ditt vardagsrum

När det gäller mattor till hemmet så kan det ibland kännas som en hel djungel av valmöjligheter. Vi tänkte därför en gång för alla besvara alla frågetecken kring mattor med en mattguide till vardagsrummet! Du som redan har börjat kika på urvalet har säkert märkt att det finns en hel del att tänka på när man väljer matta, som sort, storlek och funktion. Var ska mattan placeras? Hur stor ska den vara? Vilken känsla ska mattan tillföra rummet? Det är som sagt många frågor som bör besvaras i jakten på den perfekta vardagsrumsmattan!

Mattornas syfte och funktion

Idag finns det många fler syften för mattor än vad man tidigare brukade tänka på. Du har kanske mer än ett ändamål i åtanke? Du kanske vill att mattan ska vara ljuddämpande men också en fin inredningsdetalj? Värmande eller skydda golvet? Genom att veta vilken funktion mattan ska ha så blir det också lättare att avgöra vilken typ av matta som lämpar sig bäst.

 1. Underlag: Mattor skyddar golvet från märken och repor från stolar, soffbord som flyttas runt och diverse planmöbler/leksaker som kan skapa friktion mot golvet.  
 2. Akustik: Knarrande golv, lyhörda lägenheter är problem som i många fall kan lösas med ljuddämpande mattor, förslagsvis med täta, långa luggar.
 3. Inredningsdetalj:  Med mattor kan du sätta din egen prägel på heminredningen och skapa tonen för hela rummet. Det är ett enkelt sätt att introducera spännande mönster och färger utan att gå till överdrift. Du kan använda mattor för att framhäva specifika delar i rummet eller detaljer från gardiner och tavlor.
 4. Värmande: På vintern kan golven bli extra kalla, speciellt i hus och stugor. Då kan en mjuk och mysig matta vara räddningen! 

Läs mer

Tavelupphängning – hur gör man?

Att hänga tavlor kan vara knepigt, hur gör man egentligen?

Att hänga tavlor kan vara knepigt, hur gör man egentligen?

Hur gör man egentligen för att få till den där symmetriska och välorganiserade tavelväggen? Vi har undersökt saken och kommit fram till att det finns ett antal riktlinjer som är bra att ha i åtanke när man hänger tavlor så därför tänkte vi dela med oss av dessa i ett blogginlägg! Kom ihåg att det också handlar om smaksak, så länge du själv tycker är snyggt så spelar det ingen roll vad riktlinjerna säger!

Några allmänna tips att tänka på:

Försök att hålla samma avstånd mellan tavlorna, på så sätt ser det mycket mer strukturerat ut.
Ramar och motiv får gärna vara i samma färg och stil. Blanda t.ex. inte enkla moderna ramar med klassiska ramar i metall det ger nämligen ett plottrigt intryck. Testa dig fram genom att gruppera tavlorna på golvet innan du plockar fram hammaren!  Ett vanligt misstag är att hänga tavlorna för högt upp! Tavlor ska i regel hänga i mitten av väggen.
Läs mer

Nytt badrum på minuter – våra tips för en snabb makeover!

original4

Är du i behov av att snabbt förnya ditt badrum? Kanske vill du fräscha upp badrummet inför en middagsbjudning eller så känner du att det är dags för en badrumsmakeover? Man behöver inte anlita dyra hantverkare och lägga tiotusentals kronor på badrummet för att få en ny och uppiggande känsla! Du kan förvandla ditt badrum på egen hand med hjälp av billiga accessoarer och badrumstillbehör. Läs mer för att få reda på hur!

Accessoarer som höjer stämningen

Det enklaste sättet att byta stil i badrummet är att köpa nya och snygga badrumstillbehör. Små detaljer gör stor skillnad! Här är några förslag på produkter som du kan byta ut eller lägga till för att göra en vacker makeover av badrummet.

 • Badrumsmatta
 • Tvålpump
 • Duschdraperi
 • Pedalhink
 • Toalettborste
 • Duschset
 • Badrumsglas

Läs mer

Märkliga fakta om trädgården och växtriket!

Våra trädgårdar kan ibland tyckas vara en ordinär historia. Men under ytan döljer sig intressanta företeelser och tittar man noga kan man se bevis för att växterna är mer avancerade och utvecklade än vi faktiskt tror. Dessa märkliga fakta kanske lockar dig till att spendera lite mer tid både i din trädgård och ute i den friska luften.

Huskurer mot getingstick

En av få nackdelar med att spendera tid utomhus är att man då och då kan bli stucken av getingar. Det är dock ett gammalt problem och huskurerna mot getingstick är därför många och kreativa. En del menar att att applicering av vanlig deoderant kan hjälpa till att linda de svidande stingen. Det finns också huskurer som ger rådet att placera en potatisklyfta, ättikslag, olivolja eller lera där du blivit stucken. En sak är säker, du har gott om alternativ att prova på!

getingar i trädgården

Som tur är finns det huskurer mot getingstick!

Läs mer

6 förvånande fakta om din trädgård!

Våra trädgårdar bär på ett myllrande liv och många hemligheter. Även de trädgårdsintresserade har mycket nytt att lära och upptäcka i en helt vanlig trädgård. Här är 6 spännande fakta som kanske får dig att se på växter och trädgårdar med nya ögon.

1. Vad är frukter och vad är grönsaker?

I kulinariska termer brukar man anse att det som är sött är frukter. Rent strikt är dock till exempel avokado, tomat, gurka och pumpa exempel på frukter, men man brukar kalla dem för grönsaker i dagligt tal för att inte skapa total förvirring i köket.

2. Trädgårdstomtar – ett hett byte!

Trädgårdstomte

Trädgårdstomtar är ibland stöldbegärlig egendom

För er som tycker om trädgårdstomtar kan det vara bra att vara medveten om de riskfyllda förutsättningarna som de lever i. I Frankrike finns organisationen trädgårdstomtarnas befrielsefront som kidnappar tomtarna och bär ut dem i skogen. Organisationen menar att de återför tomtarna till deras rätta habitat och befriar dem från trädgårdens instängdhet. Det finns även ett fenomen som heter Roaming Gnome där en tomte stjäls från din trädgård och åker runt om i världen och återlämnas tillsammans med fotografier från äventyret.

Läs mer